Plasmoterapia PRP

Acasa / Medic de familie Timisoara / Plasmoterapia PRP
Plasmoterapia PRP

Plasmoterapia PRP sau Terapia Vampir

Cu totii ajungem sa ne dorim cu ardoare o intoarcere in timp, la vremuri cand pielea ne era elastica si lipsita de riduri, articulatiile functionau „ca unse”, iar aspectul podoabei capilare starnea invidie in randul interlocutorilor. Secretul sta ascuns in interiorul nostru: trombocitele sunt cele ce pot urni acest mecanism incredibil al rejuvenarii celulare.

Sangele este o substanta magica, alcatuita din plasma (substanta intermediara) si elemente figurate. Dintre aceste elemente figurate, trombocitele au rol primordial in procesele de coagulare ale tesuturilor, cu alte cuvinte sunt responsabile pentru geneza unor factori de crestere, ce asigura regenerarea si repararea tesuturilor.

Inventata de o pereche de medici rusi, plasmoterapia, este procesul prin care sange autolog proaspat recoltat, este reintrodus imediat subcutanat sau intramuscular sub forma de plasma trombocitara, ce se obtine prin centrifugarea acestuia – conform principiilor terapiei PRP (Plachete Rich Plasma – plasma bogata in plachete). In acest fel, plasma imbogatita cu trombocite, asigura refacerea ranilor sau a leziunilor, fara ajutorul altor medicamente.

Plasmoterapia PRP reprezinta astfel, o metodă sigură și netoxică, a cărei eficacitate este dovedită științific, de controlare a regenerării țesutului (se bazează 100% pe resursele interne ale corpului uman) și de prevenire a bolii.

Domenii de aplicare ale plasmoterapiei

Medicina estetica –   Se poate actiona la nivelul fetei, in zona obrajilor si in zona mandibulara pentru volum, in zona santurilor din jurul gurii, in zona de formare a ridurilor „laba gastei”, dar si la nivelul scalpului pentru a stopa caderea excesiva a parului. Tratamentul se poate aplica si pentru alte zone ale corpului.

Stomatologie – injectarea cu plasma autologa ajuta la procesul de refacere a gingiei si de pierdere a rezistentei osului maxilarelor. Cu ajutorul acestui tratament, se formeaza noi capilare si se imbunatateste alimentarea cu oxigen la nivel celular.

Ortopedie si traumatologie – prin injectarile aplicate la nivelul articulatiilor, plasma bogata in trombocite activeaza procesele de refacere in toate tesuturile in mod simultan, reducand in acest fel inflamatiile si intensificand hranirea tesutului prin oxigenare suplimentara. Declansand metodele de refacere ale sistemului musculo-scheletal, aceasta terapie reduce perioadele de refacere dupa interventii chirurgicale sau alte vatamari.

Urologie – Plasmoterapia este folosită, în urologie, pentru a trata cistita cronică, uretrita, prostatita (inflamarea prostatei) și bolile inflamatorii cronice ale tractului urinar. Efectul benefic al terapiei se poate observa inca de la prima sedinta, cand calitatea vietii pacientului capata un real boost: este redusa frecventa urinarilor, senzatia de usturime si de arsura, iar cicatrizarea leziunilor este accelerata.

Ginecologie – Plasmoterapia este folosita pentru a trata afecţiunile inflamatoare ale organelor genitale, bolilor distrofice ale vulvei (kraurosis vulvar, leucoplazie), endometrita cronică și infecțiile recurente ale cervixului (endocervicitelor şi exocervicitelor).

Medicina sportiva – este evident ca pentru un sportiv, o metoda de refacere accelerata in urma accidentarilor este una foarte buna venita. In acest sens, injectarea cu plasma imbogatita in leucocite prin centrifugare, oprește inflamația, reduce senzația de durere și ajută regenerarea oaselor, cartilajelor și a țesutului muscular.

In ce consta procedura

Se va recolta o cantitate mică de sânge intr-o eprubetă sterilă, ce se va procesa apoi rapid ( prin centrifugare) pentru a selecta plasma cu trombocite, celule ce conţin factorii de creştere şi reparare. Aceştia se eliberează în mod natural , ca urmare a tentativei organismului de a repara orice leziune ii este provocata.
Plasma imbogatita cu trombocite se va injecta în piele, cu ajutorul unui ac fin. Nu se va simti durere, pentru că in prealabil se va aplica pe suprafata ce urmeaza a fi tratata, o crema cu anestezic (la nevoie, o anestezie locala prin injectare). Toate aceste etape de recoltare şi preparare se efectuează rapid, în prezenţa pacientului, pentru ca acesta să aibă siguranţa că se administrează propriul sânge.

Tocmai datorita faptului ca se va folosi propriul sange, nu exista riscul unor alergii sau a respingerii tratamentului de catre organism.

PRETURI APROXIMATIVE SERVICII MEDICALE

 • Consultatie de specialitate – 100 lei
 • Consultatie de Control – 70 lei
 • Ecografie abdominala generala – 150 lei
 • Ecografie tiroidiana – 100 lei
 • EKG cu interpretare – 70 lei
 • Interpretare analize laborator – 50 lei
 • Eliberare concedii medicale – 100 lei
 • Autohemoterapie majora – 200 lei/sedinta
 • Autohemoterapia minora – 50 lei/sedinta
 • Injectii intraarticulare – 50 lei/sedinta
 • Injectii lombare – 50 lei/sedinta
 • Insuflatii nazale si auriculare – 30 lei/sedinta
 • Insuflatii rectale si vaginale – 70 lei/sedinta
 • Apa ozonata – 10 lei/500 ml
 • Plasmoterapie – 350 lei/sedinta

FORMULAR PENTRU CONSULTATIE  Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.