Ozonoterapie

Ozonoterapie

Ce este ozonoterapia

Desi ozonul este un gaz incadrat intre cele periculoase, fiind parte componenta a smog-ului cu care se lupta fiecare metropola a mapamondului, se stie ca el este si cel ce mentine viata pe Terra. Conditia esentiala este ca acesta sa se afle in straturile superioare ale atmosferei, nu la nivelul solului.

In anul de gratie 1896, Nicola Tesla inventeaza un aparat care produce aici, pe Pamant, ozonul acela bun, aparator al omenirii, care in mod normal sta acolo sus in atmosfera terestra, sub asaltul constant al razelor ultraviolete.

Este momentul in care se naste o noua terapie revolutionara, numita Ozonoterapia.

Considerata terapie alternativa medicinei traditionale, ozonoterapia consta in injectarea sau insuflarea subcutanata, intramusculara, intraarticulara, intrarectala, intravaginala, intraauriculara sau intranazala, a unui amestec format din oxigen si ozon, cu scopul terapeutic de a oxigena zonele organismului in care de-a lungul timpului s-au acumulat cantitati mari de toxine, ajutand la disparitia inflamatiilor, a infectiilor sau a disconfortului provocate de acestea. Efectele acestei terapii sunt imediate si de lunga durata, actionand asupra unei game foarte largi de afectiuni.

Intrucat oxigenarea insuficienta de la nivel celular este cauza principala a imbolnavirilor, dar si a imbatranirii, ozonoterapia porneste de la premiza imbunatatirii oxigenarii tesuturilor, pentru o sanatate de fier si o frumusete fara cusur.

Ozonul se comporta ca un dezinfectant, este bactericid, fungicid si antiviral, activand circulatia sangelui, avand efect calmant asupra durerilor si regland PH-ul organismului.

Amestecul de oxigen si ozon se poate administra atat local cat si in intregul organism (sistemic), ca unica terapie sau in combinatie cu alte tratamente medicale, o oxigenare suplimentara a tesuturilor potentand efectul curativ al acestora.”

Cum se administreaza

Autohemoterapia majora. Aproximativ 50-150 ml de sange sunt recoltati din vena cubitala, sunt amestecati cu aceeasi cantitate de ozon medicinal si apoi reintrodusi intravenos, prin perfuzie. Terapia nu dureaza mai mult de 60 de minute. Ozonoterapia ajuta si la reglarea glicemiei si a colesterolului, prevenirea infectiilor virale sau bacteriene, reglarea greutatii corporale si intarirea sistemului imunitar.

Autohemoterapia minora. Circa 10-15 ml de sange sunt prelevati de la pacient, ozonati si apoi injectati intramuscular. Aceasta terapie se recomanda pentru tratarea starilor gripale, infectiilor virale si afectiunilor dermatologice.

Insuflatiile rectale cu ozon. Presupun introducerea pe cale rectala a unei anumite cantitati de ozon in forma de gaz umidificat, ce patrunde in fluxul sanguin prin peretii intestinali. Se recomanda ca terapie alternativa pentru hepatitele B si C, boala Crohn, ulcere, boli ischemice, fistule, gastrita, colita cronice, ciroza hepatica, detoxifiere si prevenirea a imbatranirii premature. Terapia cu ozon are efecte benefice si asupra florei intestinale, avand proprietati terapeutice.

Infiltratiile articulare. Ozonul are efecte benefice in mai multe afectiuni reumatologice discopatii, coxartroze, spondiloartroze, hernia de disc, probleme articulare si contracturi musculare.

Injectiile subcutanate cu ozon pot oferi rezultate bune si in cazul tratarii celulitei, vergeturilor, ridurilor, liniilor fine si cicatricilor.

Insuflatiile vaginale cu ozon.

Insuflatiile nazale si auriculare.

Injectarea intravenoasa.

Sauna cu ozon

Aplicatii ale terapiei cu ozon

In tratamentul hepatitelor vitale

Hepatitele virale cu virus B si C reprezinta o importanta problema de sanatate publica prin procentul crescand de imbolnaviri, rata ridicata de cronicizare, afectarea capacitatii de munca si a calitatii vietii, dar si prin costurile apreciabile pe care le presupune tratamentul acestora. Cronicizarea acestora duce la citoza hepatica, la cancer hepatic si in ultima instanta, la decesul pacientului.

Ozonul este benefic in tratarea acestor tipuri agresive de hepatite prin actiunea sa antivirala, ce impiedica atasarea virusului de celula hepatica si intr-un final, inactivarea acestuia. Metoda terapeurica este de maxima siguranta, se efectueaza sub supraveghere medicala si este monitorizata permanent. Mai mult decat atat, costurile acestei terapii sunt cu mult mai mici decat cele ale tratamentul standard cu interferon, pacientii bucurandu-se si de lipsa efectelor secundare aferente acestor tratamente.

In concluzie, ozonoterapia reprezinta o alternativa terapeutica de maxima importanta in tratamentul hepatitelor virale B si C, cu efecte benefice – demonstrate stiintific – asupra evolutiei bolii, cat si asupra starii pacientului.

In durerile de spate

O mare parte din populatie acuza dureri de spate. O cauza importanta a acestei dureri o constituie hernia de disc . Discurile intervertebrale absorb energia provenita din socurile la care este supusa coloana vertebrala in timpul diferitelor miscari si ii mentin flexibilitatea. Hernierea discului intervertebral poate fi produsa de un traumatism, ridicarea unei greutati, o intoarcere brusca, ridicari vicioase, vibratii, accidentari in sport, imbatranirea. Obezitatea si fumatul (deterioreaza absorbtia substantelor nutritive la nivelul discurilor intervertebrale) cresc riscul de aparitie a acesteia.

Ozonoterapia beneficiaza de o rata mare de vindecare la cazurile selectate in urma CT-ului sau RMN-ului (nu toate cazurile de hernie de disc sunt tratabile prin ozonoterapie), prin reducerea inflamatiei la nivelul fragmentului discal, prin micsorarea dimensiunii fragmentului afectat si prin reparare tisulara. Terapia cu ozon este lipsita de efecte secundare, atat timp cat este aplicata respectand cu strictete protocoalele terapeutice.

In tratamentul acneei si ale alergiilor

Oricat de mult a progresat omenirea, aplecarea semenilor nostri catre stigmatizarea persoanelor bolnave nu a scazut cu mult. Incapacitatea de a diferentia o problema medicala necontagioasa, de o molima ce ameninta intreaga specie nu e la indemana oricui. Astfel, acneea si alergiile nu mai sunt doar boli care afecteaza o persoana, ci cauze care induc schimbari in comportamentul social al celor din jurul acelei persoane. Medicamente cu pumnul, creme, alifii, regim alimentar draconic. Omul e in stare sa incerce orice pentru a-si si recapata tenul curat, pentru a nu mai fi privit ca fiind “altfel”.

Ozonoterapia imbunatateste oxigenarea tesuturilor tegumentare prin cresterea eliberarii oxigenului din eritrocite. Bacteriilor anaerobe ce provoaca aparitia acneei nu le place oxigenul. In acelasi timp, se inhiba la nivel celular eliberarea unor compusi ce faciliteaza inflamatia. In ultimii 30 de ani exista sute de articole publicate despre rolul ozonului in reglarea hormonala a factorilor de crestere: ii ridica acolo unde este deficit si ii scade unde sunt in exces. Combinate, aceste actiuni ajuta organismul uman sa lupte cu acneea.

In alergii, ozonul actioneaza asupra mecanismului imunologic de producere a inflamatiei locale. Intr-un fel, trateaza mai intai cauza. Fara efecte adverse, ozonoterapia poate aduce linistea in plan psihologic, unei persoane ingrozite de aspectul sau atunci cand infloresc plopii, de exemplu. Nu va rezolva predispozitia genetica a acelei persoane pentru o alergie sau alta, dar ii va putea asigura un trai normal.

Tratamentul cu ozon in acnee sau pentru alergii, se face pe parcursul unui numar de 10-15 sedinte de autohemoterapie minora. In functie de raspunsul individual al pacientilor, acestea pot fi efectuate o data sau de doua ori pe saptamana. De asemenea, asocierea aplicatiilor topice de creme ozonizate sau injectarea de ozon subcutanat depinde de fiecare caz in parte.

Afectiuni tratate cu succes de ozonoterapie:

 • cancerul;
 • SIDA;
 • scleroza multipla;
 • artrita;
 • dementa;
 • boala Alzheimer;
 • boala Lyme;
 • astmul;
 • emfizemul pulmonar;
 • sindromul de oboseala cronica;
 • fibromialgia;
 • herpesul;
 • hepatita;
 • cistita interstitiala;
 • diabetul;
 • sensibilitatea chimica;
 • degenerescenta maculara;
 • bolile intestinale;
 • bolile autoimune;
 • bolile cardiovasculare.

PRETURI APROXIMATIVE SERVICII MEDICALE

 • Consultatie de specialitate – 100 lei
 • Consultatie de Control – 70 lei
 • Ecografie abdominala generala – 150 lei
 • Ecografie tiroidiana – 100 lei
 • EKG cu interpretare – 70 lei
 • Interpretare analize laborator – 50 lei
 • Eliberare concedii medicale – 100 lei
 • Autohemoterapie majora – 200 lei/sedinta
 • Autohemoterapia minora – 50 lei/sedinta
 • Injectii intraarticulare – 50 lei/sedinta
 • Injectii lombare – 50 lei/sedinta
 • Insuflatii nazale si auriculare – 30 lei/sedinta
 • Insuflatii rectale si vaginale – 70 lei/sedinta
 • Apa ozonata – 10 lei/500 ml
 • Plasmoterapie – 350 lei/sedinta

FORMULAR PENTRU CONSULTATIE  Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.